">

Wednesday, 31 October 2012

Spread Produk Goldcrest Pavilion (GCP)

Apa itu spread?

Spread adalah susut nilai jika ingin menjual semula emas yang anda beli kepada pengedar atau syarikat
Formula yang digunakan:
Harga kami jual- Harga kami beli/ Harga Kami Jual  x 100 %

Contoh pengiraan  :

Gold bar  10g
 10g RM 1,850 RM 1,760
RM1850- Harga Kami jual
RM1760-Harga Kami beli
Spread =
RM1850 – RM1760 = RM90
RM90/RM1850 =0.0486486
x 100% dan bundarkan = 4.9%

So,susut nilai atau spread untuk gold bar 10g = 4.9%

Penting sangatkah spread bila beli emas?
Kalau tak penting..baik beli kat kedai emas walaupun spread 25%-40%,betul tak?
Tak betul..kecuali kedai emas tu jual murah macam company2 emas yang ada sekarang  ni dan menawarkan susut nilai yang rendah .. :)

Ada pelanggan yang bertanya,kenapa spread GCP besar?
Jawapannya ialah,GCP hendak memberi peluang kepada pengedarnya meniaga,bukan jadi pelabur semata-mata.Jadi,kalau nak spread rendah + harga lebih murah daftarlah sebagai pengedar..

Perbandingan SPREAD Produk GCP  untuk Pengedar dan Pelanggan

(Harga diambil pada bulan September 2012)








Bagaimana nak dapatkan “o” spread dan jual emas dengan harga semasa ?
Untuk kupasan lebih lanjut,baca artikel saya akan datang bertajuk
“Isu :Macam mana nak jual emas tanpa susut nilai”

Sekarang,cuba baca komen seorang Penyimpan/pelabur/pengedar emas ni :

“Spread 10% ke , 5% ke or 2.5% nie hanya relevent kalau ko tolak balik kt kilang jerrr. kalau ko tolak kt org spread tu xpenting pun ko leh letak brapa yg ko suka heheheheh. mcm aku 3tahun ngan GCP xpernah lg aku tolak kt gcp emas aku, nk wat apa aku nk bg free2 5% kt gcp better aku tolak kt berjuta lg melayu yg buta pasal emas. kalu xder org nk beli or terdesak nk pakai duit aku g la gadai kejap. so spread nie bukan issue besar sangat, korang plak dh level2 agent, xkan ko nk duduk sama jer mcm skang mesti korang nk jadi makin berkembang betul x rugi la tolok kt gcp heheheheheh. pasal2 harga plak, aku memang ambik emas kt byk tmpt n memang ada setengah2 yg leh bg harga murah singgit dua dr gcp TAPI Quality hampeh, brg xcantik, pakaging hancur, delivery masa worse, xpadam ngan sakit kepala aku customer complain ngan rugi masa lg. setakat nie byk2 company dr segi Servis GCP memang sangat2 Terbaik, walaupun aku kt laut aku tahu SI Ayu(staf GCP) leh handle packaging aku n sampai kt tgn customer ngan muka tersenyum, bulan depan order lg”

Berminat nak menjadi pengedar untuk menikmati spread rendah?
Jom hubungi saya sekarang juga atau daftar di sini -> http://www.gcp.com.my/?id=ad2620
Nak daftar sebagai PELANGGAN (Free Member ) pun boleh,percuma sahaja.
Memudahkan untuk anda terus membeli produk GCP tanpa perlu melalui dealer.

SUMBER:JUTAWANGOLD

No comments:

Post a Comment