">

Monday, 7 May 2012

Kenapa SILVER!!!!

 KENAPA ANDA PERLU MEMPUNYAI SIMPANAN EMAS DAN SILVER!!!!!


Ini kerana perak ada kaitan dengan ekonomi dunia. Kerana itulah pelaburan perak seringkali dikaitkan dengan pengawalan inflasi dari ianya berlaku. Mari kita lihat beberapa info berkaitan perak yang membantu dalam pertumbuhan ekonomi sejagat ini:

1.  Perak mempunyai nilai intrinsik.
-Bukan sahaja emas, perak juga tidak seperti duit kertas yang hanya mempunyai nilai disebabkan keyakinan anda sahaja.

Perak mempunyai nilai intrinsik dan intrinsik itu bermaksud nilai atau harga barang yang digunakan untuk membuat wang atau barang.

Tahukah anda berapa kos mencetak duit kertas RM50? 30 sen? 20sen?

2.  Harga perak masih murah.
-Sekiranya harga emas dan perak dikira berdasarkan keadaan inflasi sekarang harga emas berada pada paras USD2300 – 5000 dan harga perak pula pada paras USD150-300.3.  Perak tidak boleh dicetak sebagaimana matawang kertas.
-Yang peliknya apabila matawang dicetak tanpa kebenaran kerajaan ianya dikira wang palsu, akan tetapi apabila ia dicetak dengan kebenaran kerajaan ia adalah duit yang sah sekalipun kualiti kedua-duanya hampir sama.

4.  Index USD dan kuasa membeli dollar semakin jatuh.


Gambarajah di atas menunjukkan index dollar menjunam ke paras 69-70 berdasarkan technical analysis. Secara tidak langsung harga emas dan perak akan melonjak naik.

5.  Perak dapat menyelamatkan kewangan daripada kesan inflasi

 
Gambarajah di atas menunjukkan kuasa membeli dollar Amerika menurun dari USD1 kepada USD0.02. Ini bermakna kuasa membeli dollar sudah hilang lebih daripada 96%.Sudah mula nampak potensi pelaburan perak ini…???Lakukanlah tindakan yang BIJAK ok:)

sumber: labursilver

No comments:

Post a Comment